Normal_senioren_sport

Afgelopen zaterdag was het internationale Dag van de Ouderen. In het kader daarvan hield woonzorgboerderij Moriahoeve in Woudenberg een open dag om mensen te laten rondkijken. Beweging voor ouderen was het thema van die dag. Dat meldt De Woudenberger.

In de woonzorgboerderij Moriahoeve wonen dementerende ouderen. Het welbevinden van de bewoners staat centraal. Ze hebben de vrijheid om hun dag zelf in te vullen. Per patiënt wordt gekeken wat hij of zij kan en hoe de medewerkers van de boerderij daarop kunnen inspelen. Het motto bij de Moriahoeve is dan ook ‘U wordt hier gezien’. 

Tijdens de open dag werd niet alleen algemene informatie gegeven over de zorgboerderij, er werd ook een thema onder de aandacht gebracht: ‘bewegen voor ouderen’. Als demonstratie werd er een gymles gegeven. Elke zaterdag staat gymmen in de Moriahoeve namelijk op het programma. Daar kunnen zowel bewoners als ouderen uit de buurt aan meedoen. Tijdens die lessen worden de spieren zo soepel en sterk mogelijk gehouden, zodat de ouderen zich fit voelen.

Behalve de gymles was er ook een interactieve fiets aanwezig op de open dag. Mensen konden de hometrainer met beeldscherm testen. Tijdens het fietsen wordt dan een stad of route getoond, zodat het lijkt op een echte fietstocht  door de omgeving. De zorgboerderij is zelf nog niet in het bezit van zo’n fiets, maar die wens is er wel. Een virtueel fietstochtje lijkt goed te zijn voor zowel de motoriek, het geheugen als de sociale contacten van de ouderen. Door middel van giften en donaties hoopt de Moriahoeve de fiets binnenkort te kunnen aanschaffen.

Door: Redactie Nationale Zorggids