Normal_cadeau

Het Steunpunt Mantelzorg in de regio Vianen is een najaarscampagne gestart om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken worden daarom in de buurt kaarten verspreid met de vraag ‘Kent u een mantelzorger?’ Dat meldt Het Kontakt.

De campagne ging vorige week dinsdag van start. Daarbij werd de eerste kaart overhandigd aan wethouder Marcel Verweij. Volgende week, vanaf 3 oktober, worden de kaarten huis-aan-huis uitgedeeld in Vianen, Hagestein, Zijderveld en Everdingen. Daarnaast plaatst de gemeente Vianen vanaf deze week billboards om aandacht te vragen voor mantelzorg. Veel mensen die mantelzorg leveren vinden hun bijdrage niet meer dan normaal. De gemeente en Steunpunt Mantelzorg willen deze groep mensen juist in het zonnetje zetten om hun waardering uit te spreken.

Er wordt een ‘Dankjewel-pakket’ ter waarde van 200 euro beschikbaar gesteld voor elke mantelzorger die wekelijks minstens acht uur voor iemand zorgt. De mantelzorgers moeten wel ingeschreven staan bij het Steunpunt Vianen. Het is de bedoeling dat het pakket op 12 november wordt uitgereikt, op de landelijke dag van de mantelzorg. De attenties, waardebonnen en andere verwennerijen in het pakket zijn mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers. Mantelzorgers die op 12 november verhinderd zijn, krijgen hun blijk van waardering thuisgestuurd.

Door: Redactie Nationale Zorggids