Logo_eemnes

Iedereen in Eemnes die er alleen niet meer uitkomt kan vanaf nu een beroep doen op het Sociaal Wijkteam. Zij luisteren en helpen bij het zoeken naar oplossingen. Op woensdagochtend 21 september gaf wethouder Jan den Dunnen in De Bongerd het officiële startsein voor het wijkteam. Dat meldt de gemeente Eemnes.

Wethouder Jan den Dunnen: “Door de veranderingen in de zorg blijven mensen langer thuis wonen. Je ziet dat de zorg van vroeger eigenlijk weer terugkomt. Vroeger hadden we in Eemnes ook een wijkverpleegster. En met elkaar lette je op mensen die een beetje hulp nodig hadden. Dat is het leuke van een klein dorp; iedereen zoekt elkaar op. De medewerkers van het Sociaal Wijkteam hebben die rol ook. Zij zijn de ogen en oren in ons dorp en zorgen voor verbinding. Met de start van dit Sociaal Wijkteam hebben we een mijlpaal bereikt. Ik wens ze heel veel succes!”

Het Sociaal Wijkteam Eemnes is er voor vragen of problemen waar iemand zelf niet uitkomt. Maar ook wanneer iemand zich zorgen maakt over een ander. Samen met bewoners kijkt het wijkteam hoe problemen opgelost kunnen worden en of familie, vrienden of buren hierbij kunnen helpen. Als het nodig is, kan de wijkverpleegkundige een indicatie voor zorg afgeven en/of kan de sociaal werker iemand doorverwijzen naar de gemeente.

Contact met het Sociaal Wijkteam is geheel vrijblijvend en er is geen indicatie nodig. Elke dinsdag is er van 13.00 tot 14.00 uur een inloopspreekuur in De Hilt. Telefonisch is het team bereikbaar op dinsdag t/m donderdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Mailen kan altijd: sociaalwijkteam@eemnes.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids