Normal_oud_bewegen

Alle inwoners van 60 jaar en ouder zijn welkom bij de opening van het sportseizoen voor senioren op vrijdag 23 september tussen 10.00 en 15.30 uur bij het Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg 175. Deelname is gratis. Dat meldt de gemeente Amersfoort. 

Olga Commandeur (bekend van Nederland in Beweging) opent om 10.00 uur de dag voor senioren met een warming-up waaraan de bezoekers kunnen meedoen. Er is een grote sportinformatiemarkt waar u informatie kunt krijgen over de vele sportmogelijkheden in Amersfoort.

Tijdens deze kennismakingsdag zijn veel verschillende sporten te beoefenen, zoals nordic walking, kanoën, golf, fitness, jeu de boules, pilates, en zwemmen. Ook is er 'walking football' voor 60-plussers, een snelgroeiende voetbalvorm. Daarnaast kunnen deelnemers op 23 september hun cholesterolgehalte laten meten.

Amersfoort kent veel mogelijkheden om te bewegen, ook voor ouderen. Voor veel senioren is de stap naar een sportvereniging echter vaak te groot. Verenigingen laten graag zien dat er veel mogelijkheden zijn om op verschillende niveaus te sporten en mee te doen. Voor aanmelden of vragen over 23 september: seniorensport@sro.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids