Normal_eenzaamheid

Van 26 tot 29 september staat Zeist in het teken van de 'Week tegen Eenzaamheid'. De gemeente vraagt in deze actieweek op een speciale manier aandacht voor dit maatschappelijk thema. De kunstinstallatie EENZAAMHEID van het Zeister kunstenaarspaar Koen en Dees Wilgehof-Sodaar zal op vier locaties te bewonderen zijn. Dat meldt de gemeente Zeist.

EENZAAMHEID bestaat uit een volledig gedekte tafel, die voor een video- en geluidspresentatie is geplaatst. Bezoekers leggen binnen acht minuten de reis af van een rijk sociaal leven naar een leven in afzondering. Het kunstenaarspaar Koen en Dees Wilgehof-Sodaar wil met hun werk meer begrip voor eenzame ouderen tonen.

De installatie komt elke dag op een andere plek te staan en is gratis te bezichtigen. De kunstenaars geven uitleg over hun werk tijdens een bijeenkomst en stellen zich na afloop beschikbaar voor vragen. De bijeenkomsten zijn als volgt ingedeeld:
• Maandag 26 september: 13.45 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Zeist
• Dinsdag 27 september: 14.00 uur in wijkservicepunt de Koppeling
• Woensdag 28 september: 10.30 uur in woonzorgcentrum de Amandelhof
• Woensdag 28 september: 19.30 uur in ontmoetingscentrum Binnenbos

Wethouder Marcel Fluitman van Zorg, Ouderen en Cultuur is blij met de actieweek en de kunstinstallatie. Hij roept inwoners op om zo nu en dan een praatje te maken met iemand die eenzaam is. Volgens hem heeft een klein gebaar namelijk al veel effect. Hij hoopt dat de mensen in Zeist goed met elkaar omgaan en dat iedereen wordt gezien.

De kunst sluit aan op de landelijke Week tegen Eenzaamheid die van 22 september tot 1 oktober plaatsvindt. In die week wordt eenzaamheid bespreekbaar gemaakt en worden mensen gesteund die kampen met gevoelens van eenzaamheid. Meer informatie is te vinden op de website: www.samentegeneenzaamheid.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids