Normal_dementie

De gemeente Wijk bij Duurstede vraagt aandacht voor dementie. De gemeente organiseert samen met instellingen en organisaties daarom de ‘Wijkse Week voor dementie’. Van 3 tot en met 12 oktober worden er allerlei activiteiten georganiseerd die mensen bewuster moeten maken van de impact van dementie in het dagelijks leven. Dat meldt de gemeente Wijk bij Duurstede.

Omdat ouderen steeds langer thuis moeten blijven wonen, zijn er meer mensen die te maken krijgen met dementie. In de ‘Wijkse Week voor dementie’ krijgen familieleden, buurtbewoners en mantelzorgers meer informatie over dementie. Verschillende instellingen presenteren zich, er wordt een gratis film gedraaid en er wordt zelfs een theaterstuk opgevoerd. Ook wordt er in die week een convenant ondertekend tussen de belangrijke Wijkse instellingen en organisaties. Hun gezamenlijke doel is om van Wijk bij Duurstede een dementievriendelijke gemeente te maken. Alle belangstellenden zijn welkom.

Daarnaast worden er door Alzheimer Nederland trainingen georganiseerd voor winkeliers, wijkagenten, brandweerlieden en het baliepersoneel van de gemeente. Daarin leren zij omgaan met dementie. Deze trainingen zijn op 4 en 5 oktober in de brandweerkazerne van Wijk bij Duurstede.Per training is er plaats voor maximaal twintig mensen. Aanmelden kan via Sanne van den Heuvel via telefoonnummer 0343-595 595 of per mail via s.vandenheuvel@wijkbijduurstede.nl. Organisaties en instellingen die de training hebben gevolgd en zich willen inzetten voor de doelgroep dementerenden, komen in aanmerking voor een vignet ‘dementievriendelijke organisatie’.

Door: Redactie Nationale Zorggids