Werkgroep Ouderendag zoekt wensvervullers

Vrijwilligers van de Werkgroep Nationale Ouderendag zoeken nog wensvervullers. Wensvervullers zijn mensen die willen helpen om ingestuurde wensen van ouderen in vervulling te laten gaan op de Nationale Ouderendag op 7 oktober. Dit meldt Houtens Nieuws.

Jos Ackema heeft aan een eerdere editie van de Nationale Ouderendag meegedaan als wensvervuller en vond het een hartstikke leuke ervaring. “Een lach op hun gezicht bracht een lach op mijn gezicht.” Volgens hem doe je het niet alleen voor een ander, je hebt zelf ook gewoon een leuke dag. Hij is een keer met een aantal ouderen en andere vrijwilligers naar Seaworld geweest. Hij merkt op dat wanneer de ouderen met meer zijn, dat ten goede komt van de onderlinge sfeer en de ouderen veel met elkaar kletsen. Je wordt als vrijwilliger dan hooguit gevraagd om soms de rolstoel te helpen duwen, je hebt geen verpleegkundige taken.

Daarnaast hoef je als vrijwilliger niet alles te betalen. Het is fijn wanneer je voor de entree en je eigen eten en drinken kan betalen, maar vaak regelt de werkgroep allerlei kortingen. De wensen van ouderen zijn zeer divers. De ene oudere wil erop uit om boodschappen te doen, en een andere oudere wil graag met een groepje ouderen een busreisje maken.

Op www.houten.nationaleouderendag.nl is te zien welke wensen zijn ingestuurd en waar nog hulp voor wordt gezocht. Iedereen die wil helpen om een wens te laten vervullen kan ook op deze website terecht voor meer informatie. Ook kan er gebeld worden met 030-82 011 27 of gemaild worden naar houten@nationaleouderendag.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids