Normal_dement

In Zeist en Bunnik worden woensdag 21 september activiteiten georganiseerd in het kader van de Wereld Alzheimer Dag. Het doel is om meer aandacht te vragen voor dementie en Alzheimer. Dat meldt De Nieuwsbode Zeist.

De gemeente Zeist telt momenteel 1300 inwoners met dementie, in Bunnik zijn dat er circa driehonderd. Verwacht wordt dat deze aantallen de komende jaren flink oplopen. Daarom is er voor het onderwerp dementie extra aandacht tijdens de Wereld Alzheimer Dag. De afdeling Zeist van Alzheimer Nederland houdt op 21 september vanaf 19.00 uur een informatiemarkt in Bibliotheek Idea waar allerlei instanties komen die te maken hebben met Alzheimer. Ook worden er lezingen gegeven en er zijn deskundigen aanwezig die vragen van mensen kunnen beantwoorden.

De gemeente Bunnik organiseert in de Witte Huisjes een filmavond waar de film Still Alice vertoond wordt. Voor deze film over Alzheimer zijn zestig plaatsen beschikbaar. De avond begint om 19.45 uur. Vooraf aanmelden wordt aangeraden. Dat kan via: wadbunnik@gmail.com.

Door: Redactie Nationale Zorggids