Normal_ouderen_2

Op 21 september aanstaande organiseren de PvdA Houten en het CDA Houten een gespreksavond over een dementievriendelijke gemeente. Het gesprek vindt plaats in het kader van de Wereld Alzheimer Dag en gaat over de behoefte aan ondersteuning  voor dementie in Houten en omgeving. Dat meldt Houtens Nieuws.

De 'dementievriendelijke gemeente' is een project van Alzheimer Nederland. Het doel ervan is om dementerenden en hun mantelzorgers te ondersteunen en zo goed mogelijk te betrekken in de samenleving. De belasting van het zorgen voor hun naaste moet op die manier voor de mantelzorgers minder groot worden. Omdat er in Houten veel mensen met dementie wonen, wil de gemeente graag dementievriendelijk worden.

De gespreksavond op 21 september gaat over wat dementievriendelijk inhoudt en wat er in Houten moet gebeuren om dat te bereiken. De samenwerking van de bevolking en de gemeente wat betreft zorg die nodig is voor de dementerenden staat daarbij centraal. Sprekers zijn onder ander een vertegenwoordiger van Alzheimer Nederland en de wethouder Zorg van Houten: Jocko Rensen. Het gesprek vindt plaats in Het Wereldhuis en begint om 20.00 uur. Iedereen die belangstelling heeft, is welkom.

Door: Redactie Nationale Zorggids