Normal_hand_1

Afgelopen mei heeft de gemeente Bunschoten onderzoek laten uitvoeren naar de ervaringen van cliënten die hulp ontvangen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hieruit is naar voren gekomen dat cliënten erg tevreden zijn over het contact met de gemeente en de kwaliteit van de ondersteuning die ze krijgen. Dat meldt de gemeente Bunschoten.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 366 cliënten die in 2015 recht op zorg hadden vanuit de Wmo.  Dit is bijna de helft van het totaal aantal cliënten in de gemeente Bunschoten. Uit de resultaten blijkt dat cliënten erg tevreden zijn over het contact met de gemeente. Zo voelt ruim 90 procent van de cliënten zich serieus genomen door de medewerker. De meeste cliënten  weten bovendien waar ze terecht kunnen met hun hulpvraag.

Daarnaast zijn cliënten tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning die ze krijgen: 87 procent vindt de kwaliteit goed. Bijna evenveel cliënten vinden dat deze ondersteuning past bij hun hulpvraag. Ook geven cliënten aan dat ze zich zelf beter kunnen redden en een betere kwaliteit van leven hebben dankzij de ondersteuning die ze ontvangen.

Meer informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning is te vinden op de website van de gemeente Bunschoten: http://www.bunschoten.nl/inwoners/simloket_42464/product/wmo-aanvragen-voorziening_929.html.

Door: Redactie Nationale Zorggids