Normal_sport_4

Sportpunt Houten en de Houtense fysiotherapiepraktijken willen ouderen meer laten bewegen. Volgens hen scheelt dat uiteindelijk veel zorggeld. Om beweging bij mensen boven de 50 jaar te stimuleren, kunnen zij tijdens de activiteitenmarkt op 3 september hun conditie laten testen. Dat meldt Houtens Nieuws.nl.

De fittest van Sportpunt Houten is gratis, zodat de drempel om deel te nemen voor de senioren niet hoog is. De test geeft een beeld van de lichamelijke conditie, balans en kracht. Met behulp van fysiotherapeuten uit het dorp kan daarna vastgesteld worden welke sport of vorm van bewegen bij iemand past. Dat steuntje in de rug blijkt nodig te zijn, want veel mensen zijn vaak te onzeker over hun mogelijkheden. Met aanpassingen is vrijwel iedere vorm van sport aantrekkelijk voor de senioren. 

Jenny van Binsbergen is fysiotherapeut en voorzitter van de Stichting Eerstelijns Medisch Centrum Fysiotherapeuten Houten (StEF). Zij vindt de dure eerstelijns zorg vaak niet nodig en probeert daarom haar cliënten door te verwijzen naar bijvoorbeeld een club waar ze kunnen bewegen. De fittest op de Activiteitenmarkt moet bijdragen aan meer beweging en minder eerstelijns zorg. De markt wordt aanstaande zaterdag gehouden in het voormalige pand van Cor Adelaar op Het Rond.

Door: Redactie Nationale Zorggids

Lees verder