Boodschappenhulpdienst voor ouderen

Yvonne Verbeek en Yvonne den Ouden zijn sinds kort verantwoordelijk voor de boodschappenhulpdienst bij organisatie Welzaam. Zij helpen ervoor zorgen dat ouderen in Vleuten-De Meern en Haarzuilens verbonden worden met vrijwilligers, die voor de ouderen boodschappen willen doen. Daarnaast is hun service bedoelt voor mensen die niet kunnen omgaan met internet of zich niet de bezorgservice van een supermarkt kunnen veroorloven. Dit meldt Brug Utrecht.

De voldoening om mensen te helpen is de grootste drijfveer van de twee vrouwen. Yvonne Verbeek was dertien jaar in dienst als juridisch secretaresse, totdat ze eind vorig jaar de advertentie in de krant plaatste waarmee ze vrijwilligers uitnodigde voor een bijeenkomst. Begin dit jaar werkte ze al één ochtend per week als vrijwilliger in Welzaams telefoondienst en in mei pakte zij tevens het coördinatorschap van de Boodschappenhulpdienst op.

Haar collega Yvonne den Ouden raakte haar baan als juridisch secretaresse in Nedam kwijt door een reorganisatie en is sindsdien werkzoekend. Per 1 maart begon zij als vrijwilliger bij de telefoondienst en sinds 1 mei werkt ze samen met Yvonne Verbeek als coördinator van de boodschappenhulpdienst. Ze blijft solliciteren naar een betaalde baan, maar ziet het vrijwilligerswerk als een erg leuke manier om haar kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Iedereen die zich wil inzetten als vrijwilliger kunnen contact opnemen met Sociaal Makelaar Bauke Spijkerman via 06 – 81 31 84 26 of met de telefoondienst van Welzaam, 030 – 677 31 31. Dit laatste nummer is ook het telefoonnummer voor wie gebruik wil maken van de boodschappenhulpdienst. Het nummer is op werkdagen van 9.00 tot 11.00 bereikbaar. Buiten deze uren kan men contactgegevens achterlaten op de voicemail of een e-mail sturen naar wo@welzaamutrecht.nl

Door: Redactie Nationale Zorggids