Normal_mantelzorg

Om de mantelzorgers in de gemeente Nieuwegein te prijzen voor hun inzet biedt de gemeente hen een zogenaamde mantelzorgwaardering aan. Dat gebeurt in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein. Dat meldt de gemeente Nieuwegein.

De vele mantelzorgers in Nieuwegein zorgen vaak al jaren voor een familielid, vriend of kennis. Alles gebeurt onbetaald in en hun vrije tijd. Elke mantelzorger die ingeschreven staat bij het Steunpunt Mantelzorg krijgt daarom de mantelzorgwaardering 2016.

Die waardering is af te halen op de dag van de mantelzorg op 10 november aanstaande. De gemeente Nieuwegein en Steunpunt Mantelzorg organiseren op deze speciale dag samen een informatiemarkt over mantelzorg in het MeetingDistrict, Blokhoeve 2 te Nieuwegein (naast het NBC). Ook zijn er allerlei activiteiten voor de bezoekers.

Mantelzorgers die nog niet staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg kunnen dit alsnog doen via de website: http://www.steunpuntmantelzorgnieuwegein.nl. Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering van 2016, moet de aanmelding voor 15 oktober binnen zijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids