Logo_zorg_verandert

Op vrijdag 16 september aanstaande vindt in het oude pand van de bibliotheek in Wijk bij Duurstede de gratis workshop ‘Het kan. Start met uw persoonlijk plan’ plaats. Mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, mantelzorgers, familie en vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden. Dat meldt de gemeente Wijk bij Duurstede.

Een keukentafelgesprek vindt plaats wanneer iemand ondersteuning nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen en daarnaast wil meedoen in de samenleving. De aanmelding hiervoor loopt via Loket Wijk. Daarna nemen zij contact op voor een keukentafelgesprek. De workshop op 16 september biedt een extra steun in de rug in de voorbereiding op zo’n keukentafelgesprek.

De workshop bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte leren de deelnemers om beter te verwoorden wat zij belangrijk vinden in hun leven, welke zorg of ondersteuning zij daarbij nodig hebben en hoe deze er volgens hen uitziet. Dit vormt de basis voor het persoonlijk plan dat een leidraad en houvast biedt voor het keukentafelgesprek. In het tweede deel van de workshop oefenen de deelnemers het keukentafelgesprek zelf.

‘Het kan. Start met uw persoonlijk plan’ is ontwikkeld door Zorg Verandert, in samenwerking met Per Saldo en Ieder(in). De workshop duurt van 09.30 tot 15.00 uur. Deelname is gratis, inclusief lunch. Aanmelden vooraf is noodzakelijk en kan tot uiterlijk donderdag 1 september aanstaande via de website van Zorg Verandert: https://www.zorgverandert.nl/.

Door: Redactie Nationale Zorggids