Normal_dement

Het Ewoud & Elisabeth Gasthuis in Wijk bij Duurstede heeft een zogenaamde ‘wellness mobiel’ aangeschaft. Deze mobiele kar helpt dementerenden door middel van diverse zintuiglijke prikkels beter ontspannen. Dat meldt Wijks Nieuws.nl.

De wellness mobiel is een rijdend apparaat dat via geur, kleur of muziek prikkels geeft aan dementerenden, waardoor zij rustiger of juist actief worden. Daarbij kunnen ze hun eigen voorkeuren aangeven. De mobiel is nog maar kort aanwezig in het Gasthuis, maar tot dusverre zijn alle bewoners enthousiast. Handig is dat de kar overal naartoe gereden kan worden, zodat iedereen aan de beurt komt.

Ook teammanager Marja Pepping is blij met deze nieuwe innovatie. Vijf stichtingen werkten samen om het prijzige, maar nuttige apparaat te kunnen aanschaffen. Stichting De Nieuwe Schakel, de Willem van Abcoude Stichting, de PCI (Parochiële Charitas), de Wijkse Stichting en de Stichting Vrienden van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis sprokkelden het bedrag van 4000 euro bij elkaar.

De wellness mobiel is gemaakt door het bedrijf Barry Emons. Harry Broekhuizen van het bedrijf geeft medewerkers van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis in oktober trainingen over de mogelijkheden van de zintuiglijke kar. Zo kunnen de cliënten met dementie zo goed mogelijk worden begeleid en uiteindelijk worden beloond met ontspannende prikkels.

Door: Redactie Nationale Zorggids