Normal_bloemen_6

Een bijzonder huwelijksjubileum voor Gerrit Vink en zijn vrouw Dirkje Vink-Pater. Maandag 15 augustus was het 65 jaar geleden dat het echtpaar elkaar het jawoord gaf. De viering van het jubileum werd groots aangepakt en zelfs de burgemeester kwam hen feliciteren. Dat meldt de Woudenberger.

Op donderdag 11 augustus werd het echtpaar Vink al verrast met een bezoek van burgemeester Titia Cnossen van de gemeente Woudenberg. De dag erna stond in het teken van gezelligheid met hun zeven kinderen. Tot slot werd het jubileum ook ’s zondags nog met alle kleinkinderen gevierd.

Actief zijn loopt als een rode draad door het leven van beide senioren. Zo was Gerrit Vink in het verleden lid van twee muziekverenigingen waar hij basklarinet speelde. Op zijn tachtigste heeft hij zijn instrument opgeborgen om meer aandacht aan zijn bijna veertig duiven en de tuin te besteden. Ook Dirkje Vink-Pater houdt van muziek. Zij is jarenlang koorlid geweest en daarnaast was ze actief bij vrouwenvereniging De Passage. Tegenwoordig gaat Dirkje drie keer per week naar fysiopraktijk De Schans om te sporten.

Door veel te fietsen doen Gerrit en Dirkje ook gezamenlijk veel aan beweging. Het houdt ze fit en dat maakt dat het echtpaar altijd met volle teugen geniet van fietstochten. Dankzij hun goede gezondheid hoeven ze bovendien het oppassen op hun achterkleinkinderen niet te missen!

Door: Redactie Nationale Zorggids