Stichting Proxima zoekt vrijwilligers voor terminale thuiszorg

Stichting Proxima Terminale Zorg is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om enkele uren per week van dienst te zijn voor terminale mensen. De meeste mensen sterven het liefst thuis, in hun vertrouwde omgeving. Om mantelzorgers enigszins te ontlasten, zet Proxima goedgetrainde vrijwilligers in om de taken van een mantelzorger zo nu en dan over te nemen. Dit meldt het Houtens Nieuws.

Vrijwilligers van Proxima worden goed getraind voor ze aan de slag kunnen en dienen voornamelijk als menselijke aanwezigheid voor terminale mensen. Ze zijn een luisterend oor en kunnen praktische steun bieden. Terminale thuiszorg is niet eng, maar geeft juist voldoening door iemand thuis in zijn waardigheid de laatste weken van zijn leven te kunnen laten leven.

Iedereen die een goede balans heeft weten te vinden in zijn eigen verlieservaringen en daarnaast goed met emoties om kan gaan, kan als vrijwilliger aan de slag. Na aanmelding vindt er een basistraining plaats, verspreid over vier bijeenkomsten. Vervolgens dient men minimaal vier uur per week overdag of een nacht per week beschikbaar te zijn.

Bij interesse kan contact opgenomen worden door te bellen naar (030) 600 00 17 of een e-mail te sturen naar info@proxima-terminalezorg.nl. Voor meer informatie kan de website www.proxima-terminalezorg.nl geraadpleegd worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids.