Nieuw, omstreden zorgcomplex De Eemhorst nadert voltooiing

De bouw van het nieuwe zorgcomplex De Eemhorst schiet goed op. De 25 zorgappartementen verrijzen op de grond van de Soester agrariër Hilhorst, wiens zoon René en diens partner Emilie van Dooren in de opvang van mensen met dementie een mogelijkheid zien om het naastgelegen boerenbedrijf van hun vader een toekomst geven. De nieuwe woonvoorziening hoopt in januari haar deuren te kunnen openen. Dit meldt de Gooi- en Eemlander.

Het hoogste punt van de nieuwbouw werd afgelopen week bereikt, en inmiddels is er ok al veel animo voor de opvang. Het plan van de initiatiefnemers is om de bewoners met dementie 24 uur per dag zorg te verlenen, wat zal gebeuren in samenwerking met Lyvore.

Er zijn in de aanloop naar het project kanttekeningen geplaatst bij de plannen, omdat de vader het terrein en de dieren jarenlang sterk verwaarloost zou hebben. De provincie gaf echter wel groen licht voor het nieuwbouwproject in polder, terwijl anderen dit vaak niet mogen. Hilhorst reageert hierop door aan te geven dat er voor het project drie grote en tientallen kleine schuren gesloopt zullen worden. Daarnaast zal er geïnvesteerd worden in de omliggende natuur en het landschap. Hij wil ervoor zorgen dat de negatieve beeldvorming omtrent het terrein wordt opgeheven.

De inschrijving voor de nieuwe zorglocatie zal na de zomer opengaan.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids