Half miljoen verlies op villa van zorgorganisatie Beweging 3.0

Zorgorganisatie Beweging 3.0 heeft teveel hooi op haar vork genomen met een kapitale villa in het Gooi. De Amersfoortse instelling staat tevens met tien andere instellingen op een zwarte lijst van de Inspectie. Dit meldt RTV Utrecht.

De zorgorganisatie moest eerder dit jaar al bijna een half miljoen euro verlies nemen op een luxe zorgvilla met negen ouderen in Hilversum. Daar werd ruim de helft van de jaaromzet van een miljoen betaald uit persoonsgebonden budgetten en de huur van vier ton werd betaald door de bewoners.

Omdat het project niet rendabel bleek te zijn, koos Beweging 3.0 er vorig voor om het tot 2021 lopende huurcontract af te kopen, wat leidde tot een kostenpost van 470.000 euro.

Beweging 3.0 heeft dertien locaties voor ouderenzorg in de regio Amersfoort. Met name bij zorgcentrum Nijenstede zou sprake zijn van een personeelstekort en een te hoge werkdruk. Daarnaast hebben enkele personeelsleden gesproken over intimidatie, waarvoor meerdere vakbonden al aan de bel hebben getrokken.

Door: Redactie Nationale Zorggids