Bewoners De Componist zijn klaar met gebrekkig onderhoud verhuurder

Bewoners van woon-zorgcentrum De Componist zijn er na jaren klagen en problemen klaar mee. Ze verwijten verhuurder Mitros gebrekkig onderhoud aan hun seniorencomplex in de Utrechtse wijk Terwijde. De klachten gaan onder andere over wateroverlast, te hoog hangende knoppen en een te gladde vloer. Dit meldt het AD.

De bewoners hebben onderhand het gevoel dat ze niet serieus genomen worden door Mitros. Desalniettemin hopen ze dat er bij het geplande onderhoud van dit jaar eindelijk iets gedaan wordt aan de te gladde galerijen bij regen en de te hoge deurknoppen. Ze willen graag dat de vloer ruw gemaakt wordt en dat er sensoren in plaats van knoppen geplaatst worden, zodat deuren opengaan wanneer een scootmobiel of rollator een deur nadert.

Volgens Bon Turkenburg, voorzitter van de bewonerscommissie, is de verstandhouding met de verhuurder sinds de oplevering in 2008 alleen maar verslechterd. Hij zou allerlei beloften maken, maar deze vervolgens niet nakomen. Er zijn al wel enkele overwinningen behaald, zoals het terugkrijgen van 850 euro aan teveel betaalde service- en elektriciteitskosten, maar de strijd is nog niet gestreden.

Verhuurder Mitros geeft bij de bewonerscommissie aan momenteel geen geld te hebben om deuren te voorzien van sensoren. Daarnaast heeft hij op 19 juli schriftelijk aangekondigd onderzoek te doen naar de stroefheid van de vloeren in de galerijen. Hij geeft tevens aan dat het allemaal niet zo simpel is als dat de bewonerscommissie laat blijken.

Door: Redactie Nationale Zorggids