Normal_mantelzorg

De gemeente Zeist heeft de erkenning Werk en Mantelzorg ontvangen. Vanmorgen onthulde wethouder Roy Luca (Personeelszaken) samen met ambtenaar én mantelzorger Dorus Verwei het erkenningsbordje Werk en Mantelzorg op het gemeentehuis.

Wethouder Roy Luca (Personeel en organisatie) is trots op de waardering: “Als werkgever vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers mantelzorg kunnen verlenen als dit nodig is. Wij maken het thema werk en mantelzorg bespreekbaar, wijzen medewerkers op de wettelijke verlofregelingen, denken mee in flexibele werkoplossingen en bieden maatwerk. Zoals flexibele werktijden, thuiswerken, zorgtaken regelen op het werk, zorgverlof opnemen en de mogelijkheid om het werk onverwachts te onderbreken.”
 
Dorus Verwei (60 jaar) werkt in de buitendienst van de gemeente Zeist. Hij verleent mantelzorg aan zijn echtgenote die gehandicapt is en in een rolstoel zit: “Sinds mijn vrouw in 2008 gehandicapt raakte, zorg ik voor haar. Daarnaast werk ik volledig. Vanuit de gemeente krijg ik de mogelijkheid om flexibel hierin te zijn. In de ochtend help ik eerst mijn vrouw en ga daarna naar mijn werk.”
 
Over Werk&Mantelzorg
Werk&Mantelzorg (www.werkenmantelzorg.nl ) is een samenwerkingsverband tussen Mezzo, landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, en HR adviesbureau Qidos. Het doel van Werk&Mantelzorg is om een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat in Nederland te creëren samen met allerlei partijen zoals: werkgevers, de rijksoverheid, werkgevers- en werknemersorganisaties, gemeenten en Steunpunten Mantelzorg. De ambitie is om een arbeidsklimaat te creëren waarin mantelzorg net zo normaal is als de zorg voor een kind. Zowel voor mannen als voor vrouwen.
 
Mantelzorg Zeist 
In Zeist kunnen ondernemers en inwoners terecht bij het steunpunt Mantelzorg van MeanderOmnium (www.mantelzorgzeist.nl).