Normal_800px-boeken_kringloop_woerden_05

In Houten is de zomerschool voor senioren weer in volle gang. 50-plussers kunnen in juli en augustus voor het achtste jaar op rij deelnemen aan recreatieve, sportieve, educatieve en culturele activiteiten. De organisatie is in handen van vrijwilligers van ‘VanHouten&Co’ en de Samenwerkende Ouderenbonden. Dat meldt Houtens Nieuws.nl.

Met de workshop Tai-Chi werd de zomerschool op maandag 11 juli geopend. Een week later, op woensdag 20 juli kwam verhalenverteller Bastiaan de Zwitser naar de bibliotheek van Houten. Onder het genot van een kopje koffie luisterden de geïnteresseerden geboeid naar de indrukwekkende verhalen over Franz Hohler die in de ik-vorm worden verteld. Daardoor werden de deelnemers helemaal meegezogen in het verhaal. Sommigen van hen zouden wel meer verhalen van De Zwitser willen horen.

Donderdag 21 juli stond in het teken van boetseren, dit jaar een nieuwe activiteit op de zomerschool. Het atelier van Leny Korving was daarvoor het decor. Terwijl de deelneemsters tussen het kleien door gezellig met elkaar babbelen, geeft Korving tips over het gebruik van de klei. Zo moet er genoeg water worden gebruikt om de klei goed smeuïg te houden en worden de delen van het kunstwerk waar even niet aan gewerkt wordt afgedekt met plastic. Als over twee weken de beeldjes gebakken zijn, kunnen de dames in deel twee van de boetseerworkshop hun kunstwerk afwerken.

Activiteiten die in de smaak vallen staan het jaar erna ook weer op het programma van de senioren zomerschool. Daarnaast doen de vrijwilligers van ‘VanHouten&Co’ en de Samenwerkende Ouderenbonden elk jaar hun best om met iets nieuws te komen. De activiteiten van dit jaar zijn tot nog toe een groot succes. Informatie en foto's van enkele activiteiten zijn te vinden op de website: http://www.zomerschoolplus.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids