Normal_8691893391_b9441f037f_b

Op de dagverzorging van De Buitenwei in Scherpenzeel is dagelijks een gezellige sfeer te vinden. Ouderen kletsen er met elkaar, drinken koffie en doen mee aan activiteiten. Een ideale oplossing voor mensen die zelfstandig thuis wonen, maar niet veel meer kunnen ondernemen. Verwacht wordt dat deze vorm van dagopvang in de toekomst aan populariteit wint. Dat meldt De Woudenberger.

De Buitenwei is geen opvang voor mensen die overal hulp bij nodig hebben. De opvang is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen uit Renswoude en Scherpenzeel die er even uit willen om te genieten van sociale contacten. De dagverzorging neemt bovendien de druk bij mantelzorgers weg, vooral als een partner of familielied even niet beschikbaar is. Mevrouw Lagerweij is een van de vaste bezoekers die geniet van alle activiteiten die er worden georganiseerd. “Als je thuis in je stoel blijft zitten ga je alleen maar achteruit”, zegt ze.

Volgens de verzorgers van De Buitenwei zijn er echter ook veel mensen die het moeilijk vinden om sociale contacten te ondernemen. Toch denken zij dat deze vorm van dagverzorging steeds meer in trek komt, vooral omdat ouderen nu zo lang mogelijk thuis moeten blijven wonen. Mensen die minder mobiel zijn komen anders de deur niet meer uit, waardoor ze sneller kunnen vereenzamen. Een bezoek aan de dagverzorging zou juist voor hen een welkome onderbreking van de dagelijkse sleur zijn.

De dagopvang van De Buitenwei in Scherpenzeel is daar een goed voorbeeld van: “Een kopje koffie, een praatje; huiselijke gezelligheid, daar gaat het hier om”, aldus de verzorgers. Zo kunnen deze mensen toch een beetje verwend worden. De wensen en behoeften van de ouderen staan hierbij voorop; ze mogen zelf kiezen wanneer en hoe lang ze De Buitenwei bezoeken. Daar is de opvang geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen. Ook nieuwe mensen zijn van harte welkom.

De Buitenwei is bereikbaar voor meer informatie over de dagopvang en eventuele aanmelding via telefoonnummer 033 - 277 18 44 (het liefst op woensdag tussen 9.00 en 10.00 uur).

Door: Redactie Nationale Zorggids