Normal_gladiolus-402555_960_720

Bij zorgcentrum Groenewoude in Woudenberg werd van 18 tot en met 21 juli voor de vierde keer de rolloopvierdaagse gehouden. Het succes van de afgelopen jaren was zo groot, dat Lia Koole dit jaar opnieuw de organisatie op zich nam. Dat meldt de Woudenberger.

Dit jaar waren er meer deelnemers dan tijdens de voorgaande edities. Maar liefst achttien bewoners begonnen vier dagen lang elke morgen om 10.30 uur aan hun eigen bijzondere vierdaagse. Vanuit hun rolstoel werden zij een half uur lang door de omgeving ‘gerold’ door familieleden, kennissen, vrijwilligers en kleinkinderen. Ook elektrische rolstoelen waren van de partij. Tot de sportieve deelnemers behoorden bovendien iemand met een rollator en een bewoner op een driewielerfiets.

Voordat de tocht ’s morgens van start ging, werd er eerst gezamenlijk koffie gedronken. Daarna klonk het startsein voor de etappe, waarbij de bewoners elke dag met een andere vrijwilliger op pad gingen. Hierdoor werden er veel sociale contacten opgedaan. Maandag was het Schanspark de eindbestemming en dinsdag ging de etappe naar manege Groenewoude. Vanwege de extreme hitte werd de route van woensdag ingekort met een kwartier.

De vierde etappe op donderdag ging langs de nieuwe Amalialaan. Bij de finish stond wethouder Gijs de Kruif klaar om de welverdiende medailles uit te delen en iedereen te voorzien van traditionele gladiolen. Muziek en vlaggetjes maakten het feest compleet. Volgens De Kruif is de combinatie van buiten zijn, bewegen en sociale contacten erg gezond voor de bewoners. Samen met de deelnemers is hij is de vrijwilligers en organisator Lia Koole dan ook erg dankbaar.

Door: Redactie Nationale Zorggids