Normal_keukentafel

Op vrijdag 16 september vindt in de bibliotheek in Wijk bij Duurstede, Karel de Grotestraat 61, de gratis workshop Het kan. Start met uw persoonlijk plan plaats. De workshop is bedoeld voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, maar ook voor hun omgeving, zoals mantelzorgers, familie en vrijwilligers, en hierover een ‘keukentafelgesprek’ krijgen. De workshop biedt een extra steun in de rug in de voorbereiding op het gesprek. Dat meldt de gemeente Wijk bij Duurstede.

Het keukentafelgesprek is een persoonlijk gesprek dat plaatvindt wanneer mensen ondersteuning nodig hebben om thuis te kunnen wonen en willen meedoen in de samenleving. Daarvoor moeten mensen zich eerst melden bij Loket Wijk. Daarna neemt Loket Wijk contact op voor een keukentafelgesprek. Door deze gesprekken krijgen mensen een realistisch beeld van hun situatie. 

De workshop bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte leren de deelnemers om beter te verwoorden wat zij belangrijk vinden in hun leven, welke zorg of ondersteuning zij daarbij nodig hebben en hoe deze er volgens hen uitziet. Dit vormt de basis voor het persoonlijk plan. Het plan biedt een leidraad en houvast voor het keukentafelgesprek. In het tweede deel van de workshop oefenen de deelnemers het keukentafelgesprek zelf. “Dankzij mijn voorbereiding wist ik goed te vertellen wat ik nodig had aan ondersteuning binnen mijn gezin”, zegt deelnemer Joli.

De workshop duurt van 09.30 tot 15.00 uur. Deelname is gratis, inclusief lunch. Aanmelden vooraf is noodzakelijk en kan tot uiterlijk donderdag 1 september 2016 via de website van Zorg verandert.

Door: Redactie Nationale Zorggids