Zorginstelling Philadelphia gaat locatie Groot Schutterhoef uitbreiden

De landelijke zorginstelling Philadelphia gaat haar locatie Groot Schutterhoef in Leusden uitbreiden met twee nieuwe gebouwen die in boerderijstijl gebouwd zullen worden, naast de huidige gebouwen. De nieuwbouw is bedoeld voor ouderen met een intensieve zorgvraag die nu nog elders op een locatie van Philadelphia wonen. Dit meldt de Leusder Krant.

Philadelphia begeleidt momenteel twintig bewoners met een verstandelijke beperking in haar zorglocatie Groot Schutterhoef. Naast de intensieve zorg is er ook ruimte voor dagbesteding, waarvoor op het terrein drie activiteitencentra te vinden zijn.

Volgens locatiemanager Elize Heuveling is kleinschaligheid het voordeel van de zorglocatie. Veel bewoners zijn meervoudig beperkt en hebben intensieve zorg nodig bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen. De kleinschaligheid zorgt ervoor dat de begeleiders zicht hebben op iedereen, waardoor de bewoners meer ruimte en vrijheid kunnen krijgen. Daarnaast komt er geregeld een wandelgroep langs waarbij vrijwilligers met de bewoners gaan wandelen.

De uitbreiding van de locatie is ontworpen door begeleiders, belanghebbenden en de toekomstige bewoners, zodat er een locatie zal ontstaan waarbinnen de bewoners zich zo vrij mogelijk kunnen bewegen. Tevens heeft de zorglocatie door middel van sponsorgelden, bijdragen van families en de stichting ‘Vrienden van Philadelphia’ genoeg geld verzameld om een belevingsgerichte tuin voor de bewoners te laten bouwen, het zogeheten ‘belevenispad’.

Als alles volgens planning loopt is de oplevering half november dit jaar en kunnen de bewoners voor Kerst nog verhuizen.

© Nationale Zorggids