Burgemeester bezoekt Baarnse ouderen in Soest

Het Woonzorgcomplex Amaris Schoonoord in Baarn wordt binnenkort afgebroken, waardoor veel inwoners van deze zorginstelling overgeplaatst zijn naar een zorginstelling in Soest. In eerste instantie zouden ze na een jaar kunnen terugkeren naar een gloednieuwe zorginstelling in Baarn, maar door bezwaren van omwonenden en wijzigingen in de bestemmingsplannen, is er nog niets gebeurd. Om die reden is burgemeester Mark Röell dinsdagochtend bij de Baarnse ouderen op bezoek geweest. Dit meldt de Baarnsche Courant.

Volgens de burgemeester vonden de ouderen het heel leuk dat hij op bezoek kwam. Ze hebben onder het genot van een koffie en een taartje gesproken over hun ervaringen over het wonen in Soest. De reacties van de ouderen waren wisselend. De één heeft het erg naar zijn, de ander wil snel terug. De burgemeester kon hen nog niets toezeggen, maar geeft wel aan zeer plezierige gesprekken te hebben gevoerd.

De Baarnse ouderen zitten sinds 2014 in de zorginstelling in Soest, maar de verwachting is dat de nieuwbouw in Baarn pas in 2017 klaar is, twee jaar later dan gepland. In september zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen over het bestemmingsplan voor de zorginstelling.

© Nationale Zorggids