Normal_cards-1313902_960_720

King Arthur Groep, een zorgaanbieder in Midden-Nederland wil door middel van activiteiten en ontmoetingen mensen met beginnende geheugenproblemen tegemoetkomen. Dat meldt De Brug Utrecht.

In het nieuwe initiatief richt de zorgaanbieder zich op laagdrempelige activiteiten, zodat beginnende dementerende patiënten niet thuis hoeven te zitten. Volgens Alzheimer Nederland neemt maar 5 procent van de mensen met dementie deel aan dagelijkse bezigheden. Oase, De Uithoek en het Vorstelijk Complex in Utrecht West starten daarom na de zomer met allerlei activiteiten. Flexibele deelname staat daarbij voorop, want niet iedereen is een groepsmens die de hele dag van huis wil zijn, aldus Anita Schimmel van King Arthur Groep.


Bij de activiteiten die de zorgaanbieder aanbiedt valt te denken aan bezoekjes aan de markt, tuincentra en parken. Ook biljarten, klaverjassen, tuinieren, wandelen, schilderen en luisteren naar muziek behoren tot de mogelijkheden. Kortom: er is voor elk wat wils.

Voor de partner, familie of mantelzorgers die hun naaste(n) met dementie willen helpen, maar niet weten hoe, organiseert de King Arthur Groep bovendien familie- en vriendengesprekken. Meer informatie over de activiteiten en ontmoetingen in Utrecht kan verkregen worden door te bellen naar 06-46 45 73 44 of door een e-mail te sturen naar info@kingarthurgroep.nl. Ook afspraken voor een kennismaking kunnen telefonisch of per mail worden gemeld.


Door: Redactie Nationale Zorggids