Normal_hands-578917_960_720

De gemeente Zeist heeft de erkenning Werk en Mantelzorg ontvangen. Vrijdag 8 juli onthulde wethouder Roy Luca  van Personeel en Organisatie samen met ambtenaar én mantelzorger Dorus Verwei het erkenningbordje Werk en Mantelzorg op het gemeentehuis. Dat meldt de gemeente Zeist.

Luca is trots op de waardering en vindt het belangrijk dat medewerkers mantelzorg kunnen verlenen als dit nodig is: “Wij maken het thema werk en mantelzorg bespreekbaar en bieden maatwerk, zoals flexibele werktijden, thuiswerken en zorgtaken die op het werk worden geregeld.” Verwei verleent mantelzorg aan zijn echtgenote die in 2008 gehandicapt raakte en nu in een rolstoel zit. Daarnaast werkt hij volledig in de buitendienst van de gemeente Zeist. “Vanuit de gemeente krijg ik de mogelijkheid om flexibel te zijn. In de ochtend help ik eerst mijn vrouw en ga daarna naar mijn werk.”

Werk&Mantelzorg (www.werkenmantelzorg.nl ) is een samenwerkingsverband tussen Mezzo, landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, en HR adviesbureau Qidos. Hun doel is om een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat in Nederland te creëren waarin mantelzorg net zo normaal is als de zorg voor een kind, zowel voor mannen als vrouwen. Dat moet tot stand komen door samen te werken met werkgevers, Rijksoverheid, werkgevers- en werknemersorganisaties, gemeenten en Steunpunten Mantelzorg.

© Nationale Zorggids