Normal_overhandiging-subsidie-cheque

Op het grootste technologiefestival ter wereld - de Campus Party - werd op vrijdag 27 mei in Jaarbeurs Utrecht een subsidie cheque ter waarde van € 1.188.005,-  overhandigd aan Paul van Maanen, voorzitter CvB van ROC Midden Nederland en Margreet Rookmaker, voorzitter CvB MBO Utrecht. De subsidie cheque is ter beschikking gesteld door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Leren in een realistische context
ROC Midden Nederland verzorgt mbo-opleidingen in 12 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges. Onze studenten zijn talentvol en ondernemend. Om ervoor te zorgen, dat zij ook dé professionals van de toekomst zijn waar bedrijven op zitten te wachten, is er een intensieve samenwerking met de arbeidsmarkt. Wij maken ons onderwijs in co-creatie met deze bedrijven. Vandaar dat wij al geruime tijd het concept van interne leerwerkbedrijven en wijkleerbedrijven toepassen. Studenten kunnen hier in een arbeid realistische context werken aan opdrachten van interne en externe opdrachtgevers. Enkele voorbeelden hiervan zijn: de Kap- en Welness-salon van het Beauty College, Facility Events van het Facility, Horeca & Travel College, Zorg & Zo van het Gezondheidszorg College en Plein 373 van het Welzijn College. Het biedt het ook een oplossing voor het groeiende tekort aan stageplaatsen in bijvoorbeeld de sector Zorg en Welzijn, waardoor we voorkomen dat onze studenten zonder diploma hun opleiding moeten verlaten. In deze sector kan het ook gezien worden als een kosten-efficiënte vorm van wmo-ondersteuning.
 
Zorg & Zo
Zorg & Zo is een mooi voorbeeld van een wijkleerbedrijf, dat gevestigd is in de wijk Overvecht. Onze studenten, die daar stage lopen, vervullen een sleutelrol voor zorgvragende buurtbewoners. ''Wij zijn dat ook heel blij met deze EFRO-subsidie, zodat we dit succesvolle concept kunnen uitrollen in andere wijken van de stad Utrecht'', aldus Paul van Maanen.