Jaarlijkse Kidsrun van Wilhelmina Kinderziekenhuis

Op zondag 19 maart 2017 om 12.30 uur start voor de derde keer de WKZ Kidsrun op het Utrecht Science Park. Bewegen en sporten is, óók voor kinderen die problemen hebben met hun gezondheid, van levensbelang. Dit meldt het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

De Kidsrun heeft voor kinderen tot en met twaalf jaar twee afstanden: 1 kilometer en 1,7 kilometer. Door te sporten en te spelen ontwikkelen kinderen zich, kunnen ze zichzelf zijn en zich ‘sterker’ voelen. Daarom verbindt het Wilhelmina Kinderziekenhuis zich aan de WKZ Kidsrun. Want bewegen geeft plezier en is gezond. Ook kinderen die minder gezond zijn of bijvoorbeeld in een rolstoel zitten, zijn van harte welkom om mee te doen. Als het nodig is, kunnen ouders hun kind begeleiden tijdens de Kidsrun. Zij hebben geen startnummer nodig.

Wanneer een ouder zijn of haar kind inschrijft vóór 1 december, kost deelname aan de Kidsrun zes euro, na 1 december kost het zes euro vijftig. Alle lopers ontvangen voor het inschrijfgeld een tijdsregistratie met een startnummer, een medaille en een gezonde snack. Via deze link onder het kopje ‘registreren’ is het mogelijk om kinderen in te schrijven.

Door: Redactie Nationale Zorggids