Normal_geld10

Op donderdag 16 februari is er in Houten een bijeenkomst over armoede voor medewerkers van maatschappelijke organisaties en mensen met interesse in het onderwerp armoede. De gemeente Houten organiseert deze bijeenkomst samen met vanHouten&co, Voedselbank, Stichting Leergeld en IDO (overlegorgaan van kerken). Dat meldt de gemeente Houten.

Armoede is een groot maatschappelijk probleem en heeft gevolgen voor kinderen: zij presteren gemiddeld slechter op school en kunnen vaak niet meedoen met allerlei activiteiten. De gemeente Houten vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom is er begonnen met een herijking van het armoedebeleid. Er wordt een overzicht gemaakt van alle regelingen en voorzieningen. Bovendien wordt er besproken of de regelingen nog voldoen, of er verbeteringen mogelijk zijn of dat er andere regelingen of voorzieningen nodig zijn. Dit doet de gemeente samen met onze partners en de doelgroep.

De bijeenkomst van 16 februari vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in bibliotheek Lek & IJssel. Het is een eerste stap om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Uiteindelijk moet dit leiden tot een aangepast armoedebeleid dat dit jaar in de gemeenteraad wordt  vastgesteld.

Geïnteresseerden die meer informatie willen of bij de bijeenkomst aanwezig willen zijn, kunnen contact opnemen met Alwin van Steenis, beleidsmedewerker Werk & Inkomen, via (030) 63 92 611. Mailen kan ook naar armoede@houten.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids