Normal_zorg__dokter__gezondheid

De gemeente Soest vindt het belangrijk dat haar inwoners zoveel mogelijk meedoen in onze samenleving. Voor 2017 hebben ze daarom de inkoop van zorg gezamenlijk binnen de regio Amersfoort geregeld. Dat meldt gemeente Soest.

De gemeente Soest is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor een aantal grote taken binnen het Sociaal Domein zoals zorg en ondersteuning aan inwoners met een beperking en jeugdzorg. Hiervoor ontvangt de gemeente geld vanuit het Rijk en deze middelen zetten zij in om de inkoop van zorg goed te regelen. Zodat er voldoende aanbod en keuze van zorg is.

Om dit te realiseren heeft Soest samen met regiogemeenten de zorg en ondersteuning voor 2017 ingekocht voor dagbesteding en begeleiding voor volwassenen, beschermd wonen en jeugdzorg. De inkoop van deze zorg wordt gezamenlijk binnen de regio Amersfoort geregeld om zo de zorg aan onze inwoners goed te regelen met de aanbieders van zorg en ondersteuning. 

In Soest is voor de inkoop in 2017 ongeveer 8,1 miljoen begroot. Het begrote budget is gebaseerd op de zorg die de gemeente heeft verleend in 2015 en het zorggebruik in 2016. De middelen die beschikbaar worden gesteld moeten toereikend zijn om de zorg en ondersteuning te verlenen aan hen die dat nodig hebben in 2017. 

Binnen de gemeente Soest wordt zorg en ondersteuning geboden aan hen die dat nodig hebben. En er wordt een koppeling gemaakt met inwoners die ondersteuning aan anderen kunnen bieden. De gemeente streeft ernaar mensen zelfredzamer te maken en mee te laten doen naar vermogen. Tegelijkertijd wordt de ambitie nagestreefd om niemand in Soest te laten vallen en wordt gekeken naar oplossingen die passend zijn bij de problemen die er spelen.

Door: Redactie Nationale Zorggids