Normal_blade

Voor kinderen met een beenprothese werd er afgelopen zondag in Utrecht een speciale sportmiddag gehouden. Revalidatiecentrum De Hoogstraat organiseerde het evenement en liet de kinderen allerlei sporten uitproberen, om te laten zien dat sporten ook kan met een prothese of beperking. Dat meldt RTV Utrecht.

De deelnemende kinderen konden zaterdag met eigen ogen zien dat elke sport voor hen mogelijk, ongeacht welke prothese ze hebben. Op het programma stonden onder andere klimmen, fietsen en buitenspelen. Volgens orthopedisch instrumentenmaker Bert Voskuil was de middag ook bedoeld om kinderen te laten zien dat ingewikkelde uitrusting en speciale protheses niet eens altijd nodig zijn. Ook zonder hulpmiddelen zijn veel sporten gewoon te doen voor kinderen zonder been. Sommige kinderen ontdekten zelfs hun talenten in sporten die ze nog nooit hadden gedaan.

Over sporten waarbij wel een geavanceerde beenprothese nodig is, konden kinderen en hun ouders informatie krijgen. Tijdens de sportdag in Utrecht werd voorlichting gegeven over welke materialen er zijn en hoe die materialen aan te schaffen zijn. 

Door: Redactie Nationale Zorggids