Normal_kind_3

Het is deze week de Week tegen Kindermishandeling. Tijdens de Week tegen Kindermishandeling doet Taskforce een oproep tegen kindermishandeling en seksueel misbruik met de online campagne #ikkijknietweg. Ook de gemeente Bunschoten staat stil bij dit leed. Dat meldt de gemeente Bunschoten.

Eén persoon is al genoeg om de cirkel van geweld bij een mishandeld kind te doorbreken. ‘Kijk dus niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling’. Dat is de oproep van Taskforce om kindermishandeling en seksueel misbruik te voorkomen. Mishandelde kinderen die er zelf niet over durven te praten hebben mensen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en hier melding van maken. Uit onderzoek is gebleken dat nog te weinig mensen iets doen bij een vermoeden van kindermishandeling. Zo komt 45 procent van de Nederlanders bijvoorbeeld pas in actie als ze zeker weten dat er sprake is van kindermishandeling. Taskforce en de gemeente Bunschoten roepen daarom op om meteen in actie te komen bij ieder vermoeden van mishandeling.

Voor advies of hulp kan telefonisch contact opgenomen worden met Veilig Thuis via 0800-2000. Het is mogelijk om anoniem te bellen. Een hulpverlener overlegt vervolgens tijdens het gesprek welke hulp er nodig is.

Door: Redactie Nationale Zorggids