Normal_gezin_1

De gemeente Vianen gaat via de organisatie Home-Start opvoedingsondersteuning bieden aan gezinnen met kinderen. Doel van de ondersteuning is om de druk van de ketel te halen in gezinnen en daarbij rust en ruimte te creëren. Op die manier kunnen de problemen in de gezinnen opgelost worden. Dat meldt de gemeente Vianen.

Ouders die mee willen doen aan Home-Start kunnen zelf hun behoeftes aangeven. Alle vrijwilligers van Home-Start  hebben opvoedervaring en volgen een voorbereidingstraining. Zij worden begeleid en ondersteund door een coördinator. De vrijwilligers zijn bovendien in het bezit van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Home-Start wordt in Nederland al in 130 gemeenten aangeboden. Met de steun wordt vaak een negatieve spiraal doorbroken en komt er weer lucht en ruimte voor gezelligheid in het gezin. Ouders en kinderen voelen zich prettiger en gaan positiever met elkaar om.

Gezinnen in en rondom Vianen kunnen zich aanmelden bij de Home-Start coördinator in hun woonplaats. Na aanmelding bespreekt de coördinator hoe Home-Start het gezin kan helpen. De eigen vragen zijn daarbij het uitgangspunt; de ondersteuning wordt afgestemd op wat er voor het gezin nodig is. Daarna wordt een vrijwilliger voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger wekelijks thuis. Samen wordt er besproken op welke wijze er steun nodig is of bij welke praktische zaken geholpen kan worden. De duur van de ondersteuning is maximaal anderhalf jaar.

Met Home-Start Vianen kan contact worden opgenomen via Heleen Boone op telefoonnummer 06 83 25 68 45. Mailen kan naar  vianen@home-start.nl. Kijk voor overige informatie op de website: www.home-start.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids