Normal_sinterklaas

Afgelopen zondag kwam Sinterklaas aan in Amersfoort. Stichting Het Vergeten Kind zorgde ervoor dat ruim 750 pleegkinderen deze dag niet snel zullen vergeten. Hun zorgen werden voor even weggenomen, zodat ook deze kinderen Sinterklaas in levenden lijve konden ontmoeten. Dat meldt RTV Utrecht.

Twee speciale ‘Sint Express’ treinen vervoerden de pleegkinderen uit heel Nederland afgelopen zondag naar Amersfoort. Voor deze kinderen, die een onveilige of instabiele thuissituatie hebben, is het sinterklaasfeest niet vanzelfsprekend. Het gebeurt niet zelden dat Sinterklaas voor hen geen pakjes heeft, terwijl andere kinderen wel jaarlijks verwend worden. Volgens Joep Verboeket van Stichting Het Vergeten Kind voelt een kind dat goed aan en is het krijgen van cadeaus van Sinterklaas net zo belangrijk als tijdens hun verjaardag.

De aankomst van de goedheiligman in Amersfoort was voor de pleegkinderen dan ook één groot feest. Daar hebben zij in elk geval gezien dat Sinterklaas er ook voor hen is. Na afloop van de dag waren er namelijk alleen maar blije gezichten te zien.

Door: Redactie Nationale Zorggids