Logo_nsgk

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug gaan vele vrijwilligers van 14 tot en met 19 november langs de deuren om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. In die week is de landelijke collecteweek van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Dat meldt De Nieuwsbode Heuvelrug.

Jongeren met een handicap hebben dagelijks te maken met allerlei obstakels. Drempels zijn vaak letterlijk te hoog om  scholen, sportclubs of andere gebouwen te bezoeken. Een dagje uit is voor hen vaak een hele onderneming. NSGK helpt deze jongeren door dit soort obstakels zo veel mogelijk weg te nemen. De stichting zorgt ervoor dat gehandicapte kinderen samen met leeftijdgenoten plezier kunnen hebben en de dagelijkse belemmeringen even vergeten worden.

Zonder hulp van vrijwilligers kan de NSGK echter niet bestaan; daarom is elke bijdrage tijdens de collecteweek meer dan welkom. Het geld dat tijdens die week wordt ingezameld, wordt in het hele land gebruikt om jongeren met een handicap te helpen. Op de website van NSGK is te vinden welke projecten er per regio gepland staan.

Mensen die tijdens de collecteweek een collectant missen, kunnen toch geld geven aan de stichting. Door de letters NSGK te sms’en naar nummer 4333 wordt eenmalig een bedrag van 2,50 euro afgeschreven. Online doneren kan ook via www.nsgk.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids