Normal_kind_3

De gemeente Eemnes heeft onderzoek laten doen onder klanten van het Jeugd- en Gezinsteam Eemnes. Daaruit blijkt dat het contact als prettig wordt ervaren. Mensen voelen zich bovendien gehoord. Tot slot wordt ook de ondersteuning en dienstverlening van het team positief beoordeeld. Dat meldt de gemeente Eemnes.

Met de decentralisatie van de Jeugdzorg kreeg de gemeente Eemnes er per 1 januari 2015 belangrijke taken bij. Voortaan is de gemeente verantwoordelijk voor het op tijd bieden van effectieve jeugdhulp aan kinderen en jongeren die dat nodig hebben. In het licht van deze nieuwe werkzaamheden wilde de gemeente weten wat de ervaringen zijn van de cliënten die bij de gemeente aankloppen voor hulp op het terrein van Jeugd. Afgelopen juni is daar onderzoek naar gedaan door ‘Onderzoek en Statistiek’ van de gemeente Amersfoort.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de meeste respondenten tevreden zijn over het contact met het Jeugd- en Gezinsteam. De meesten zouden ook het Jeugd- en Gezinsteam aanraden aan anderen als zij vragen of problemen hebben. Driekwart van de respondenten zegt te weten waar men terecht kan als hulp nodig is. Alleen over de snelheid van hulp zijn de meningen verdeeld. De afgelopen maanden heeft het Jeugd- en Gezinsteam diverse maatregelen genomen om dit te verbeteren.

In Eemnes kunnen alle ouders en hun kinderen een beroep doen op ondersteuning van het Jeugd- en Gezinsteam. Jongeren kunnen ook zelfstandig bij hen terecht. Daarnaast staat het team klaar voor (zorg)professionals.

Door: Redactie Nationale Zorggids