Normal_regenboog

De gemeente Amersfoort hangt op 11 oktober de regenboogvlag uit. Veertig andere gemeenten en overheidsinstellingen doen hetzelfde om aandacht te vragen voor de Coming Out Dag. Door de vlag boven het Stadhuisplein te laten wapperen wil de gemeente Amersfoort laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Dat meldt de gemeente Amersfoort.

Wethouder Bertien Houwing zal de regenboogvlag om 8.30 uur hijsen. De vlag symboliseert de sociale acceptatie en veiligheid voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Dit geldt voor alle dagelijkse situaties; zowel op school, op straat of op het werk. De Coming Out Dag duurt weliswaar een dag, maar de boodschap van de gemeente geldt het hele jaar.

In het hele land zet de overheid zich in om de positie van LHBT’s te verbeteren, vooral daar waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft. Door op verschillende plekken in het land de kleurrijke vlag te laten wapperen, wordt een gezamenlijk statement gemaakt. Volgens Houwing is het belang van de Coming Out Dag nog steeds groot omdat die vrijheid en veiligheid om zichzelf te kunnen zijn helaas nog niet voor iedereen geldt.

Daarnaast wordt er van 7 tot en met 11 oktober voor het eerst een Coming Out Weekend in Amersfoort georganiseerd. De Amersfoortse LHBT-organisaties hebben een bijzonder en gevarieerd programma samengesteld voor iedereen die mee wil doen. Het volledige programma van het Coming Out Weekend is te vinden op www.keiroze.nl/gaylender.

Door: Redactie Nationale Zorggids