Vitras organiseert cursus EHBO bij Kinderen

Vitras organiseert speciaal voor de ouders en verzorgers van kinderen tot ongeveer dertien jaar een cursus ‘EHBO bij kinderen’. Gedurende deze cursus leren deelnemers bijvoorbeeld hoe ze moeten handelen in het geval van vergiftiging, brandwonden of een val. Dit meldt Houtens Nieuws.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en avontuurlijk en dat zorgt wel eens voor gevaren of ongelukken. Naast de genoemde eerste hulp wordt er tijdens de cursus ook aandacht geschonken aan reanimatie en het gebruik van een aed. Tot slot wordt er gekeken naar de risico’s bij gezinnen thuis en hoe deze risico’s verkleind kunnen worden.

De kosten voor het volgen van deze cursus bedraagt €138,00. Abonnees van Vitras krijgen tien procent korting op de cursus. Daarnaast vergoeden de meeste verzekeringsmaatschappijen de cursuskosten deels als deelnemers de cursus bij een thuiszorgorganisatie zoals VTRAS volgen. Voor meer informatie en voor de aanmelding kan contact opgenomen worden met Vitra, via 0900 – 82 123 82 (op maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 14.30 uur). De cursus wordt gegeven op woensdag 5, 12 en 26 oktober en duurt van 19.30 tot 22.30.

Door: Redactie Nationale Zorggids