Normal_baby_5

De operatie van een Amersfoortse baby met een goedaardige tumor wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. De familie, die inmiddels al veel geld had ingezameld voor de ingreep, wil het bedrag nu gebruiken voor hun stichting Rebel for a Cause. Dat meldt De Stad Amersfoort.

Bij de kleine Rebel werd een paar maanden na haar geboorte dit jaar een goedaardige tumor ontdekt. Haar zenuw- en hormoonstelsel wordt daarbij aangetast. Omdat deze tumor zeer zelden voorkomt, moet Rebel in de Verenigde Staten worden geopereerd. Om de kosten van 160.000 euro te vergoeden, richtte haar familie een stichting op. Door middel van giften en donaties moest het geld bij elkaar worden gebracht.

Inmiddels heeft de zorgverzekeraar echter toegezegd de kosten voor de ingreep te zullen dekken. Daardoor kan het geld dat tot nu toe is ingezameld – de familie had al zo’n 60.000 euro bij elkaar – gebruikt worden voor hun zelf opgerichte stichting: Rebel for a Cause. De familie van Rebel wil namelijk hulp bieden aan andere kinderen in vergelijkbare situaties. Het leed dat hen is overkomen, willen ze andere families hiermee zo veel mogelijk besparen.

Door: Redactie Nationale Zorggids