Normal_divorce

De gemeente Vianen gaat ondersteuning bieden aan kinderen in een echtscheidingssituatie. De gevoelens van de kinderen staan daarbij centraal, zodat ze op den duur zo goed mogelijk kunnen omgaan met de scheiding van hun ouders. Dat meldt Het Kontakt. 

Grip krijgen op een ingrijpende situatie als een echtscheiding is lastig voor kinderen. Daarom start de gemeente Vianen met het project KIES (Kinderen in een echtscheidingssituatie). Gedurende acht bijeenkomsten leren zij onder leiding van KIES-coach Ellen Roeland in een groep met maximaal vijf andere kinderen praten over hun lastige situatie.

Ook voor de ouders zijn er ontmoetingen gepland. Ze krijgen daarin hulp in het omgaan met hun kinderen tijdens de scheidingsprocedure. Ook krijgen ze meer informatie over het KIES-programma waar hun kinderen aan kunnen deelnemen.

Voorafgaand aan de trainingen wordt een intakegesprek gepland. Kinderen vanaf zes jaar kunnen met toestemming van hun ouders meedoen aan KIES. De sessies zijn op maandag of woensdagmiddag aan de Stuartweg 9E in Vianen en duren een uurtje. De kinderen worden ingedeeld in een groep met leeftijdsgenootjes.

KIES is als jeugdinterventie onder andere geregistreerd bij Loket Gezond Leven van het RIVM. Hoe de KIES-coach precies te werk gaat, is te vinden op de website: http://kiescoach-ellenroeland.nl/. Vragen aan Ellen Roeland kunnen per mail gesteld worden: info@kiescoach-ellenroeland.nl of via telefoonnummer 06-1038553.

Door: Redactie Nationale Zorggids