Mattie en Wietze bezorgen patiëntjes WKZ twee jaar lang virtual reality

Q-music DJ’s Mattie en Wietze hebben genoeg geld opgehaald om de kinderpatiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht twee jaar lang de mogelijkheid te bieden om door middel van virtual reality in contact te blijven met het thuisfront. Dit is hen gedurende de afgelopen week gelukt door middel van een pop-up restaurant. Dit meldt De Utrechtse Internet Courant. 

Dankzij vele donaties is er genoeg geld opgehaald om tweeduizend kinderen te voorzien van virtual reality. Met de virtual reality kunnen kinderen binnenkort live meekijken hoe het bij hen thuis gaat of wat er op de sportclub gebeurt. Daarnaast kunnen ze vooraf bekijken hoe een zware behandeling gaat, wat eventuele angsten kan helpen weg te nemen.

De DJ’s zijn niet van plan om te stoppen met de actie. Ze zeggen: “We hopen dat er met onze restaurantweek een begin is gemaakt om uiteindelijk alle kinderziekenhuizen te kunnen voorzien van virtual reality”. Om die reden kan er ook na deze week nog gedoneerd blijven worden om virtual reality in andere kinderziekenhuizen te krijgen.

Door: Redactie Nationale Zorggids