Normal_jeugd

Voor ouders van zorgintensieve kinderen in Vianen komt er een speciaal netwerk. ‘Project Amazing’ hoopt ouders door middel van themaochtenden bij elkaar te brengen. Daarnaast is het plan om uitjes voor de kinderen te organiseren. Dat meldt Het Kontakt.

De moeders Diana, Jessica en Miranda hebben alle drie ervaring met problemen bij het opvoeden. Toen zij hun ervaringen deelden met andere ouders die soortgelijke problemen ondervonden, ontstond het idee voor de netwerkgroep. Ook Joyce van de Chillclub in Vianen sloot zich bij de dames aan en zo kwam het balletje aan het rollen.

Met ‘Project Amazing’ hebben de initiatiefneemsters een toepasselijk naam uitgekozen voor hun ideeën. Het is de bedoeling dat niet alleen ouders onder de aandacht komen, maar vooral ook de kinderen en jongvolwassenen. Elke maand wordt er voor de ouders een ochtend georganiseerd waar een bepaald thema aan bod komt waar gezamenlijk over gepraat kan worden. Woensdag 7 september wordt de eerste bijeenkomst gehouden in De Prenter. Voor de kinderen zijn er plannen voor speelochtenden en dagtochtjes. Zowel de ouders als de zorgintensieve kinderen kunnen op die manier baat hebben bij de netwerkgroep.

Door: Redactie Nationale Zorggids