Vrijwilligers met hond gezocht voor kinderen in Jeugddorp de Glind

Jeugddorp De Glind gaat na de zomer beginnen met het zogeheten AmiGO project. Dit project staat voor vriendschappelijk contact, er samen op uitgaan en een bijzondere verbintenis met elkaar ontwikkelen. De positieve één-op-één aandacht tussen mens en dier zal hierin centraal staan. Dit meldt de Leusderkrant.

In het Jeugddorp staan zo’n vijfentwintig gezinshuizen waarin ruim honderd uithuisgeplaatste kinderen wonen. AmiGO wil hen in contact brengen met een betrouwbaar en stabiel persoon, die juist geen hulpverlener is. Hier worden vrijwilligers mee bedoelt, die gemotiveerd zijn om met hun gesocialiseerde hond regelmatig een kind in het Jeugddorp te bezoeken.

Vrijwilligers zullen een introductieprogramma doorlopen en worden deskundig begeleid. Daarnaast is er aandacht voor de match tussen een vrijwilliger en een kind. Het is namelijk belangrijk dat een vrijwilliger en een kind een goede klik hebben.

Mensen die een gesocialiseerde hond hebben en het initiatief een warm hart toedragen zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomst op 31 augustus, om 19.30 uur in dorpscentrum Glindster. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de problematiek van de kinderen en het opleidingstraject dat vrijwilligers en hun hond in samenwerking met Pets4Care moeten doorlopen.

Mensen die geen hond hebben maar wel graag iets willen betekenen voor een kind in de Glind, kunnen een mailtje sturen naar info@prointermetzo.nl. Vrijwilligers krijgen een onkostenvergoeding en er is een zakgeldregeling voor de koppels.

AmiGO in Jeugddorp De Glind wordt uitgevoerd door Stichting Pro Intermetzo in samenwerking met de Rudolphstichting. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, de Gemeente Barneveld en de Rudolphstichting. Voor meer informatie kan men terecht op www.rudolphstichting.nl/projectamigo en www.prointermetzo.nl/amigo.

Door: Redactie Nationale Zorggids