Normal_drankjes_4

Woensdag 15 februari is op het Oostwende College in Bunschoten de aftrap gegeven van IkPas. De campagne is bedoeld om gedurende dertig dagen geen alcohol te drinken. Deze positieve uitdaging start op 1 maart aanstaande en richt zich met name op ouders van kinderen tot 18 jaar. Door het meedoen aan IkPas kunnen ouders het goede voorbeeld geven aan hun kinderen en op deze manier het gesprek aangaan over niet drinken tot 18 jaar. Dat meldt de gemeente Bunschoten.

IkPas is een uitdaging om te kijken wat een maand zonder alcohol doet. Deelnemers die eerder aan de campagne meededen, werden bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken en voelden zich daar goed bij. Ook heeft de IkPas-periode positieve lichamelijke effecten, zoals fitter zijn, beter slapen, afvallen en een betere huid.

Niet alleen ouders, maar ook alle andere volwassenen worden uitgedaagd de uitdaging aan te gaan. Zo doet burgemeester Melis van de Groep ook mee, evenals dominee Reinier Kramer, voetballer Christiaan van Hussen en de nieuwe locatiedirecteur van het Oostwende, Henk Koelewijn.

Aanmelden om mee te doen kan via www.ikpas.nl. Om kans te maken op het winnen van kaarten voor FC Utrecht, kan dan een e-mail gestuurd worden naar Miranda Bouman via mbouman@ggdru.nl onder vermelding van naam, adres en woonplaats. De eerste vijftig volwassenen die zich aanmelden ontvangen een kaartje.

Meer informatie is te vinden op bovengenoemde site. Ervaringen kunnen worden gedeeld via www.facebook.com/ikpasinderegioUtrecht.

Door: Redactie Nationale Zorggids