Normal_begeleiding

Voor de inkoop van de zorgpakketten respijtzorg en logeren Jeugd 2017 kiest regio Amersfoort voor een openbare aanbesteding. De deelnemende regiogemeenten aan deze aanbesteding zijn Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. Op 7 juli wordt een informatiebijeenkomst gehouden voor mensen die meer willen weten over het aanbestedingsproces. Dit meldt de gemeente Baarn.

De regio zal drie arrangementen inkopen. Het eerste arrangement ‘Logeren Thuis’ biedt ondersteuning aan het kind in de thuissituatie bij afwezigheid van mantelzorgers of opvoeders en hiermee de mantelzorgers te ontlasten. Het tweede arrangement ‘Logeren Buiten(T)huis’ biedt ondersteuning aan het kind in een andere omgeving dan in de thuissituatie, maar volgens dezelfde principes als bij ‘Logeren Thuis’. Dit kan bijvoorbeeld bij een zorgboerderij of vakantiehuis. Het derde arrangement ‘Logeren Uit huis’ biedt ondersteuning aan het kind in een andere omgeving dan in de thuissituatie van het kind waarbij professionele inzet ter vervanging van de mantelzorger noodzakelijk is.

Voor meer informatie over de praktische en technische aspecten van het aanbestedingsproces zijn bezoekers welkom op de informatiebijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op 7 juli van 15.00 tot 16.30 uur in de Observant (Stadhuisplein, Amersfoort). Aanmelden kan per e-mail via: sociaaldomein@amersfoort.nl. Deze bijeenkomst gaat niet over de inhoudelijke kant van de aanbesteding.

© Nationale Zorggids