Logo_logo_u-center
U-center heeft woensdagavond de award gewonnen op Gastvrijheidszorg met Sterren 2016 in de categorie GGZ. De instelling nam de award in ontvangst tijdens het Sterrendiner in het Amsterdamse Okura Hotel. Circa 110 zorginstellingen deden mee in de strijd om een prijs. U-center deelt de eerste plaats in de categorie GGZ met Zon & Schild.
Albert Hietink, directeur van U-center, is trots: “We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om tot een optimale mix van zorg, comfort en gastvrijheid te komen. We geloven dat een warme en gastvrije omgeving, in combinatie met een inhoudelijk effectief behandelplan, in vergaande mate bijdraagt aan het herstel van onze cliënten. Deze onderscheiding onderschrijft onze aanpak en dat is natuurlijk fantastisch.”
 
“Excellente hotelzorg”
De jury, met als voorzitter de voormalig hoofdinspecteur van de Inspectie voor Gezondheidszorg Jenneke van Veen, spreekt van zeer goede en op maat gesneden gastvrije zorg. U-center wordt geprezen om de combinatie van een comfortabele leefomgeving en excellente hotelzorg, wat een wezenlijke bijdrage levert aan het herstelproces. Verder roemt de jury de afwijkende aanpak van U-center, waardoor de instelling een “positieve uitzondering” is in de geestelijke gezondheidszorg.
 
Concurrentie
U-center deelt de eerste plaats met Zon & Schild in Amersfoort. De jury is van mening dat beide instellingen de award verdienen. In de categorie GGZ zijn na U-center en Zon & Schild respectievelijk de Kliniek LBV, Burgemeester Roelenweg en RGC Ouderen Doetinchem geëindigd. 
 
Waarderingssysteem
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van management, cliëntenraad, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden en daarnaast via twee bezoeken door externe auditeurs, waarvan één onaangekondigd bezoek. Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid.
 
Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren zijn LOC Zeggenschap in zorg, Gastronomisch Gilde en B+B Vakmedianet, uitgever van onder meer Gastvrije Zorg, Zorginstellingen, Boardroom ZORG en Kwaliteit en veiligheid in Zorg (KiZ). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de partners Bidvest Deli XL, Distrivers, FrieslandCampina, Unilever Food Solutions, Verscentrum Nederland en Zwanenberg Food Group.
 
Over U-center

U-center is een psychotherapeutisch centrum, gekwalificeerd door het ministerie van VWS, dat klinische en ambulante behandelingen aanbiedt voor psychische aandoeningen en verslavingen, ook voor internationale cliënten. In onze resultaatgerichte ‘healing environment’, ervaart u deskundigheid, persoonlijke aandacht, gastvrijheid en toewijding. Daarnaast wordt er actief contact onderhouden met verwijzers, familie en werkgevers. In onze bewezen effectieve behandelingen wordt U-Center nauw ondersteund door een gerenommeerde Wetenschappelijke en Klinische Adviesraad.
 
Kijk voor meer informatie op www.u-center.nl.