Normal_boerenkool

In sociëteit De Schans in Odijk zijn mensen met een lichamelijke beperking en hun vrijwilligers het nieuwe jaar begonnen met stamppot boerenkool. Er werd een toast uitgebracht op een nieuw jaar vol positieve activiteiten. Ook werd er teruggeblikt op een succesvol 2016 waarin onder andere het jubileum werd gevierd. Dat meldt Bunniks Nieuws.nl.

Voor de gezamenlijke nieuwjaarsmaaltijd waren ook bestuursleden, burgemeester Ostendorp, wethouder Eijbersen en dominee Visser uitgenodigd. Tussen de boerenkool door haalden zij met de deelnemers veel herinneringen op uit het afgelopen jaar. Bijvoorbeeld het bezoek van de sociëteit aan het gemeentehuis, dat als jaarlijkse uitje op de kalender stond. Voorzitter Janneke Bosschert voegt daar als tweede hoogtepunt het jubileumfeest aan toe.

Voor 2017 heeft De Schans de wens dat er nog meer deelnemers bij komen. Vester Reijnders van het bestuur raadt belangstellenden aan om eerst eens drie keer op proef te komen om te kijken of het bevalt. In de sociëteit kunnen de deelnemers allerlei ontspannende activiteiten doen en in contact komen met lotgenoten. Trouwe bezoekers noemen vooral de gezelligheid onmisbaar. De meesten van hen zijn door hun beperking afhankelijk van mantelzorgers. Een dagje doorbrengen in De Schans zorgt ervoor dat hun mantelzorgers een keer een vrije dag hebben.

Om het nieuwe jaar helemaal goed in te luiden hield de burgemeester een nieuwjaarstoespraak. Hij sprak daarbij de wens uit dat verbinding en omkijken naar elkaar in 2017 voorop moeten staan. Volgens hem is dat niet alleen de kracht van de samenleving, maar ook van De Schans.

Op deschansodijk.nl is meer informatie te vinden over de sociëteit in Odijk.

Door: Redactie Nationale Zorggids